2015. november 13., péntek

Mi fán terem a virtuális kölcsönző?

Nemrég indítottuk be virtuális kölcsönzőnket, és már vannak kezdeti tapasztalataink. Egyelőre két "hivatalos" kölcsönzés történt. Edina rollerét és Kati mellszívóját kölcsönözték. 

De mi is ez? Hátha valaki még nem hallott róla. Kölcsönző? És virtuális? Az meg hogyan? 

Kölcsönző, mert spórolhatunk, ha egy alkalom miatt nem veszünk meg valamit. Vagy kipróbáljuk, mielőtt veszünk egyet. 
Virtuális, mert google adatbázisban írjuk össze a kölcsönözhető/kölcsönözni vágyott dolgokat.
Ha kölcsönzöl, és hasznos volt számodra, adományt adhatsz az Anyahajónak.

Niki visszajelzése a roller kölcsönzése után: "Nagyon hálás vagyok, hogy kipróbálhattam, tavasszal már Joci is nagyobb lesz, így akkor már érdemes lesz beruháznom egy új rollerre. Nagyon bejött, úgyhogy ugyanilyen típust fogok venni." 

Ha van olyan dolgod, ami hasznos lehet valakinek, és tudod pár hétre kölcsönözni, add hozzá Te is a táblához! Gyarapítsuk az eszközök számát együtt!  


A hasznos infok a kölcsönzéshez:
Egy nagy google adatbázisban összeírjuk, kinek milyen egy-két hétre nélkülözhető cucca van (konyhai, barkács, sporteszköz, könyv, stb.), illetve azt is, hogy néha kinek mire lenne szüksége, amit nem venne meg, hanem inkább kölcsönözne: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hzP6q0LvDleM4NE0of34Oc6psNz7_lihT_dTeTM3jgM/edit#gid=0
A kölcsönzés úgy valósul meg, hogy a két fél megegyezik a kölcsönzési időben, illetve egy kis összegben akár, ami az Anyahajó számára lenne adomány. A koordinációt Nemesné Singer Edina (singer.edina@gmail.com) és Miszori Katalin (miszori.katalin@gmail.com) végzi, ha van kölcsönzés, az ő elérhetőségükre kérünk infot a statisztika és az esetleges adomány miatt. A táblában egy harmadik fülön vezetjük, hogy mit mikortól meddig kölcsönöztek, és mennyi adomány jött be az Anyahajónak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése