2015. június 15., hétfő

Kánikulai motiváló életmódizásra - Orsi írta

Ugyan most dörög és villámlik, de jön még majd kánikula, úgyhogy jöjjön egy kis kedvcsináló Orsi tollából.
 
"Na, ezzel a masszírozóval buzeráljátok a hátatokat! Úgy, ahogy a kislány mutatta!" - idézet Gabi nénitől, aki 80 felett jár és a lakótelepi idősek gondozóházából látogatott el ma délelőtt a futópálya melletti fitneszparkba, lakótársaival és az egyik ápolóval.

Édesek voltak, ahogy a sajgó végtagjaik ellenére, lelkesen próbálgatták a gépeket és az egyensúlyi, vagy ízületi problémákra fittyet hányva, fülig érő szájjal, teljes odaadással tornáztatták megfáradt porcikáikat, ami egy kis idő elteltével már nem is tűnt olyan fárasztónak.

Mindenkire átragadt a lelkesedésük, kíváncsian figyelték, melyik gépet hogyan kell használni, kérdeztek, érdeklődtek; ugyan a többieket hátrahagyták “kertészkedni” - “Dehogy kertészkednek azok!” de amint a masszírozógépet megmutattuk nekik (végre ki van használva, mindenki csak erősít, ahelyett, hogy az élvezeteknek is hódolna) szinte biztosak voltak benne, hogy másnap már a többiek is csatlakozni fognak. Az meg hogy kisgyerekes anyuka mivoltomból fakadó “néni” identitásból hirtlen újra “kislánnyá” avanzsáltam, egyáltalán nem zavarta az egómat, sőt! Egyszóval öröm volt Gabi nénit és a 80 pluszos barátnőit megismerni.

Ha ez sem lenne elég, voltak ám férfiak is! Na neeeeem, ők nem tornáztak! Isten őrízz! A férfi az férfi, sörhasa is éppoly ékessége, mint minden más porcikája, ami születésétől tökéletes és öregedésével csak méginkább dísze lesz a tesztoszteron növesztette izmoktól duzzadó testének. Meg hát a sárm, ugye..... Ők csak az arcizmaikat edzették. Udvaroltak ezerrel, minden hölgynek, 0-99 év között. Nem félvállról vett, laza, félmondatos flörtölés volt ez, hanem olyan igazi, hagyományos, ékesszóló, választékos formában kifejezett, igazi rajongás a női nem iránt.

Nem úgy, mint a legutóbbi (és egyetlen) “randiélményem”, aki leginkább saját magát fényezte. Na ő, aztán sportos volt! Az edzésmódszeréről tartott beszámoló felért egy tudományos előadással. Aztán szerencsére abbahagyta, mert épp akkor tartott az ebédre rendelt tonhalsalátája felénél és ráeszmélt, hogy a másik felét már nem szabadna megennie. Gondolom ez a fajta fószer, aki szex közben is pulzusmérőt visel és ha kiesik a zsírégető tartományból, gyorsan lelassít....

Végülis, mindenki másképp csinálja és mindenkit más motivál..... Ha az előző példák, a jókedv, jó közérzet, új emberek, a mozgás öröme, a nevetés, a fogyás, a madárcsicsergés, a bókok fogadása, a pálya melletti kút hűsítően szomjoltó finom vize, a jó társaság, a jó idő (na jó, ez a része kamu - kurva meleg van!) még mindig nem lenne elég, akkor nemtommicsináljakveletek! :)

Viszont! Nálunk most kezdődik a bölcsiszünet. Azt tervezem, hogy gyerekestül, futóbiciklistől, labdástól, tollasütőstől, pokrócostul, zenéstül továbbra is kimegyek minden reggel futni és tornázni. Ha van kedvetek, csatlakozzatok!!! Szeretettel (és bókokkal) várunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése