2015. szeptember 2., szerda

Életmódi újratöltve

Szeretném új erővel, tartalommal elkezdeni szeptembertől az Életmódi kört.
Az elmúlt 9 hónap (milyen vicces, hogy épp 9) sok tanulsággal szolgált számomra.
- Van erőm, de még nem elegendő, hogy egymagam életben tartsak egy ilyen programot. Hogy elég legyen szükségem van társakra, olyanokra akik velünk együtt munkálkodnak, de olyanokra is, akik utánam is kinyújtják a kezüket, ha elfogyott a szufla, a lelkesedés. Szóval akkor tud ez működni, ha együtt vagyunk.
- Ha nem teszek azért, hogy jobban, egészségesebben éljek, akkor nem fogok jobban, egészségesebben élni, ez ilyen egyszerű. Ha nem elég fontos, hogy mit eszek, mozgok-e vagy sem, akkor az egyszerűbb irányba mozdulok, melynek következményeként jelnleg nem vagyok túl jó, és a januártól májusig leadott 7 kilóból is visszajött kb 5.
- Az "Életmódi" fogalommá vált a körünkben, sokaknak fontos az egészségesebb élet, és ez nagy hajtóerő.
- Az Életmódi számomra mindig is több volt egészséges étkeknél és mozgásnál, de nem sikerült ebből tovább lépni, most ezen is szeretnék változtatni.
Ha nektek vannak ide vehető tanulságaitok, tapasztalataitok, akkor az nagy segítség lenne a továbbiakra.
A jövőre vonatkozók:
Szeptembertől én is nagyobb lendülettel kell, hogy belevessem magam a munka világába, ami sajnos nem kizárólag a ti szépítéseteket jelenti sajnos, hanem az eredeti munkakörömbe való részleges visszatérést is.  Ezért időm, időbeosztásom más lesz.
Ebből az is következik, hogy több energiára lesz szükségem, szóval az Életmódi elengedhetetlen.
Ötleteim, javaslataim
Témákra:
- Táplálkozás egészségesen avagy Életmódi Gasztro Együnk jót, legyünk jól: közös főzés, kóstolás, gyerekesen leginkább. Ehhez jó lenne, ha lehtne tudni milyen eszközök vannak, illetve, ha a pályázatban lehtőség van eszköz beszerzésre ami ide használható talán megoszthatnánk velük, akik ezen munkálkodnak, mert lehet lennének ötletek, hogy mit tudnánk használni.
Eszter múltkori felsóhajtásából jutott eszembe, hogy meghívhatnánk dietetikust is, illetve olyan szakembert aki babatáplálással foglalkozik.
- Egészséges környezet: csak nagyvonalakban: meghívnám a Hangást vagy általa ajánlott hozzáértőt környezetbarát tisztítószerek bemutatójára, akár lehet mosható pelusos bemutató, ismét felekeresném a krémkészítős ismerősömet, hogy tartson egy alkalmat....ebbe is nyugodtan jöhetnek otthon hallott, kipróbált ötletek, bemutatóval akár. Körzülünk többen már nálam sokkal előrébb tartanak ebben, számítok rájuk. Ebben benne van kicsit azökokör folytatása, nem akarom elvenni Edinától a labdát, csak jelenzém a hasznait:))
Gyakorlatias:
Szertintem ha összejön a csapat egyelőre kéthetente egy este szólhatna erről, aztán lehet hetente is.
A mozgás:
Ehhez nagy segítségre van szükségem.
- eddigi ötletek : Gyalolglás a lakótelep körül, nem a futópályán. Előny: csak mi vagyunk, a tempó miatt lehet beszélgetni is, hasznos mert tényleg mozgunk, ebből legalább heti kettő kell. Hátrány: ugyan ezek. Ja, és egyedül nem mennék, mert félek
- tornaterem bérlése
- egyezkedés leendő konditeremmel
- egyezkedés tornatanárra.
Egyelőre ennyi, üdv Tusi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése