2015. február 24., kedd

Életmódi - Tusi gondolatébresztője a böjtről

"Megtisztulás, böjt…most akkor mi legyen?

Előre jelzem, nem vagyok vallásos, a böjtről vallási értelemben-és amúgy sem nagyon-nem tudok túl sokat. Azonban azt már többször megtapasztaltam, közmondásokban, szólásokban, időjárási előrejelzések hagyományos módjában, hogy ezek a régiek tudtak valamit. Hogy milyen régiek, meg kik is pontosan, na ezt most hagyjuk…

Mögöttem ugyebár van már pár fogyókúra, sikeresebb, sikertelenebb egyaránt. Az egyik legsikeresebb diátám véletlenül épp a böjti időre esett. Ez egy indíttatás…aztán a testvérem családja idén többedszer nekiugrik…mondjuk nem irigylem szegény tesómat, aki, a saját kis fogadalma mellé még igyekezhet szem előtt tartani a 3 gyerek és a férj fogaldamait, és lehetőség szerint az alapján vásárolni, főzni…mégis, ez nekem a másik indíttatás.

Szóval elhatároztam, és terjesztem, hogy vegyünk rá magunkat valamire erre a rövid időre. Tegyünk egy próbát magunkkal, vonjuk meg valamit magunktól, vagy iktassunk be egy új szokást az életünkbe, ami az egészségünket szolgálja.

Nem tudom még, hogy magam számára mi lenne ez, ezen gondolkodom napok óta.

Januártól kezdődően nem eszek fehér lisztes dolgot, nem használok fehér lisztet, nem eszek cukrot, heti egyszer kimegyek mozogni egy órát. Három hete a reggelim minden nap kefír lenmaggal és utifűmaghéjjal. Napi legalább két liter vizet megiszom. Nem eszem édességet, és a múlt héten lemondtam az olajban sült ételekről.

Szóval fogalmam sincs mi legyen a fogadalmam, pedig úgy, de úgy megfogadnék valamit, hogy teszteljem magam ismét.

Nem…a kávéról nem szeretnék lemondani, alkoholt szinte soha nem iszom, nem járok gyorsétterembe…csak agyalok, agyalok, agyalok, hogy mi is legyen….Megvaaan. Ez az. Az agyalás...Most világosodtam meg. Nekem ez a feladatom. Abbahagyni, legalább erre az időre a folyamatos gondolkodást, elemezgetést, következtetést, felesleges okoskodást.

Na de hogyan. Segítsetek! Nekem a gondolataim és az elmém szorul rá a megtisztulásra, mert a testem már január óta dolgozik.

Várom az ötleteket, javaslatokat, saját böjti fogadalmakat.

Hajrá Életmódi Hétfőn Hatkor az Anyahajó legénységével!"

4 megjegyzés:

  1. Én is megfogadtam ezt, és sikerült, de nem 100% ban. Sztem ezt nem lehet úgy teljesíteni mint pl . Azt h nem eszem vmit. Ez nem olyan. Hajrá !!!!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem óriási változás már az is, hogy megváltál a fehér szörnyektől :), odafigyelsz a vízivásra stb. Ha január eleje óta csinálod, akkor holnap lesz két hónapja, hogy ezt csinálod. Ez óriási dolog! Az ilyesmit általában alig sikerül valakinek megcsinálni, ilyen sokáig kitartani. Én nem tennék még erre egy lapáttal mostanában, csak azt gondolnám át, hogy ezek a változtatások olyanok legyenek, amiket nem kibírnod kell és minél tovább, hanem természetesen legyen. Hogy ne azt érezd, hogy szenvedsz, hanem hogy amit így eszel-iszol, az rendben van, ízlik és jól érzed magad. Ha túl sokat agyalsz, akkor határozd el, hogy mondjuk a következő egy hónapban tutira nem változtatsz semmin, nem lesz egyelőre semmi megvonás, újítás, "egészségesebbítés" :) . Csak tartod, amit eddig elértél és ebben erősíted meg magad. Aztán egyre jobban jön a tavasz, netán megjön a kedved a több mozgáshoz, vagy másoknak is megjön a kedvük és lesz, akivel menjél. Ha nagyon nem bírsz leállni, akkor indulj el más vonalon. Pl. milyen arckrémet és tisztítószereket használsz? Mind környezetbarát és természetes, amennyire csak lehet? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dóri a biztatást, nagyon jól esik. Szerencsére amióta csinálom még sosem hagytak magamra a csajok, nem is hiszik mennyi energiát kapok tőlük. Csatlakozz hozzánk, akár virtuálisan is, ha tetszik, amit csinálunk, várunk szeretettel:)Tusi

      Törlés